Van pannen naar riet

Stuur een bericht

Stuur een bericht

Afspraak maken

Pannen naar riet

Zijn de pannen van uw dak versleten of is uw pannendak door verzakking echt eens aan vervanging toe? Weleens aan een rieten dak gedacht?

Een rieten dak geeft uw woning een landelijke en charmante uitstraling. Met veel liefde voor ons vak veranderen wij uw dak in een stijlvolle warme kap.

Duurzaam natuurproduct

Riet is een duurzaam product dat rechtstreeks uit de natuur wordt gewonnen. Het is milieuvriendelijk omdat het weinig verspilling in het productieproces oplevert en het heeft een hoge isolatiewaarde, waardoor u het in de zomer binnen koeler heeft en in de winter juist warmer. Dit scheelt in stook- en aircokosten en dat is ook goed voor ons milieu.

Dakraam of dakkapel

Misschien wenst u meer licht in uw woning? Wij zijn ook een timmerbedrijf en kunnen meteen een dakraam of dakkapel in uw nieuwe rieten dak plaatsen. Uw dak en dakonderbrekingen worden dan strak afgewerkt en in onze showroom kunt u precies zien hoe dat eruit ziet.

Afspraak maken
Bel 0345 - 54 94 33

Veelgestelde vragen

Klik op een categorie om een antwoord te vinden op uw vragen. Mocht u daarna toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 0345 - 54 94 33 (bereikbaar van 08:00 - 17:00 uur) of via info@hartogriet.nl (reactie binnen één werkdag).
  • Onderconstructie
  • De hellingshoek
  • Isolatie
  • Ramen
  • Waterafvoer
  • Vergunning

Onderconstructie

Is er een andere onderconstructie nodig?
Ja, riet kent een andere onderconstructie dan pannen. Het rietpakket wordt namelijk vastgemaakt op een brandveilig isolatiepaneel of schroefplaat.
Is riet brandgevaarlijk?
Riet is niet zo brandbaar als menigeen denkt. Door de brandwerende, gesloten onderconstructie krijgt vuur van buitenaf niet de gelegenheid om zuurstof aan te trekken van onder het rietpakket. De zuigende werking is niet meer mogelijk waardoor een naar binnenslaande brand geen kans krijgt.

Hellingshoek

Moet riet onder een bepaalde hoek aangebracht worden?
De minimale hellingshoek (de schuinte van het dakvlak) voor een rieten dak moet liggen op 40 graden. Dit mag minder zijn bij de dakvlakken van een dakkapel. Hoe steiler het dak, hoe beter. Dan kan het regenwater beter weg en dat bevordert de levensduur.

Isolatie

Hoe hoog is de isolatiewaarde van riet?
De isolatiewaarde bij een rieten dak is vele malen hoger dan bij een pannendak. Wij kunnen bij het vervangen van de kap extra aandacht besteden aan de isolatie. De investering in extra isolatie is meestal in enkele jaren alweer terugverdiend door lagere stookkosten. Wij adviseren u hierover graag.

Ramen

Kunnen jullie ook ramen maken in een rieten dak?
Wij kunnen al uw wensen omtrent diverse timmerwerkzaamheden realiseren en ook meteen een dakraam of dakkapel in uw rieten dak plaatsen. Een mooie gelegenheid om meteen meer licht in uw huis te creëren. Wij bespreken graag met u de vele mogelijkheden.

Waterafvoer

Hoe zit het bij een rieten dak met de waterafvoer?
Een rieten dak heeft doorgaans geen goot wat een pannendak wel heeft. Meestal wordt er bij een rieten dak gewerkt met een grindbak langs de gevels waarin het water gemakkelijk wegzakt. Boven deuren en terrassen monteren wij speciale goten.

Vergunning

Moet ik een vergunning aanvragen voor een rieten dak?
In Nederland moeten alle wijzigingen die u aan de buitenkant van uw woning wilt doorvoeren overlegd worden met de gemeente. U moet uw gemeente op de hoogte stellen van het plaatsen van een rieten dak.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel 0345 - 54 94 33
Stuur een bericht