Van pannen naar riet

Stuur een bericht

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
   Upload indien relevant foto's van uw dak

  Stuur een bericht

  • Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Upload jouw CV

   Afspraak maken

   • Liever telefonisch? Bel 0345-549433
   • Gewenste datum en tijd

   • Contactgegevens

   Pannen naar riet

   Zijn de pannen van uw dak versleten of is uw pannendak slecht geïsoleerd? Als ervaren rietdekker komen we uw dak graag vervangen voor een rieten dak.

   Een rieten dak is zeker een goede keuze als de dakgoten en het dakoverstek ook in slechte staat verkeren. Dan blijkt riet vaak niet eens de duurdere keuze omdat bij een rieten dak goten meestal overbodig zijn. Daarnaast isoleert u uw woning vele malen beter als we gelijk aanvullend isoleren en kiest u voor een authentieke en landelijke uitstraling.

   Uw dak moet wel voldoende schuin zijn om een rieten kap te kunnen leggen. (minimaal 40 graden, maar liever steiler) In het algemeen geldt: hoe steiler het rieten dak, hoe beter. Het regenwater kan dan namelijk beter weg en dat bevordert de levensduur.

   We vervangen overigens niet alleen de dakpannen, maar ook de onderliggende constructie. Ons team met timmermannen past alle details van het dak aan zodat het geschikt is voor riet, plaatsen ook dakkapellen en dakramen in het rieten dak en isoleren de onderconstructie voor de rieten kap.

   Afspraak maken
   Bel 0345 - 54 94 33

   Onze gediplomeerde rietdekkers bezorgen u zo min mogelijk overlast

   Onze vakmensen kunnen een volledig nieuw rietdak leggen, uw bestaande dak renoveren of vervangen. We werken alleen met goed opgeleide rietdekkers die de kunst van het vak verstaan. Lees hier meer over ons rietdekkersbedrijf.

   We storen u zo min mogelijk tijdens ons werk. Zo regelen we zelf alle voorzieningen voor onze mensen. Denk aan een bouwkeet en toiletvoorziening. Achteraf laten we alles opgeruimd en schoon achter.

   Is het regenachtig weer tijdens het rietdekken? Maakt u zich geen zorgen. Wij hebben altijd voldoende zeil bij ons om het dak af te dekken. Zo blijft alles mooi droog.

   Afspraak maken
   Bel 0345 - 54 94 33

   Veelgestelde vragen

   Klik op een categorie om een antwoord te vinden op uw vragen. Mocht u daarna toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 0345 - 54 94 33 (bereikbaar van 08:00 - 17:00 uur) of via info@hartogriet.nl (reactie binnen één werkdag).
   • Onderconstructie
   • De hellingshoek
   • Isolatie
   • Ramen
   • Waterafvoer
   • Vergunning

   Onderconstructie

   Is er een andere onderconstructie nodig?
   Ja, riet kent een andere onderconstructie dan pannen. Het rietpakket wordt namelijk vastgemaakt op een brandveilig isolatiepaneel of schroefplaat.
   Is riet brandgevaarlijk?
   Riet is niet zo brandbaar als menigeen denkt. Door de brandwerende, gesloten onderconstructie krijgt vuur van buitenaf niet de gelegenheid om zuurstof aan te trekken van onder het rietpakket. De zuigende werking is niet meer mogelijk waardoor een naar binnenslaande brand geen kans krijgt.

   Hellingshoek

   Moet riet onder een bepaalde hoek aangebracht worden?
   De minimale hellingshoek (de schuinte van het dakvlak) voor een rieten dak moet liggen op 40 graden. Dit mag minder zijn bij de dakvlakken van een dakkapel. Hoe steiler het dak, hoe beter. Dan kan het regenwater beter weg en dat bevordert de levensduur.

   Isolatie

   Hoe hoog is de isolatiewaarde van riet?
   De isolatiewaarde bij een rieten dak is vele malen hoger dan bij een pannendak. Wij kunnen bij het vervangen van de kap extra aandacht besteden aan de isolatie. De investering in extra isolatie is meestal in enkele jaren alweer terugverdiend door lagere stookkosten. Wij adviseren u hierover graag.

   Ramen

   Kunnen jullie ook ramen maken in een rieten dak?
   Wij kunnen al uw wensen omtrent diverse timmerwerkzaamheden realiseren en ook meteen een dakraam of dakkapel in uw rieten dak plaatsen. Een mooie gelegenheid om meteen meer licht in uw huis te creëren. Wij bespreken graag met u de vele mogelijkheden.

   Waterafvoer

   Hoe zit het bij een rieten dak met de waterafvoer?
   Een rieten dak heeft doorgaans geen goot wat een pannendak wel heeft. Meestal wordt er bij een rieten dak gewerkt met een grindbak langs de gevels waarin het water gemakkelijk wegzakt. Boven deuren en terrassen monteren wij speciale goten.

   Vergunning

   Moet ik een vergunning aanvragen voor een rieten dak?
   In Nederland moeten alle wijzigingen die u aan de buitenkant van uw woning wilt doorvoeren overlegd worden met de gemeente. U moet uw gemeente op de hoogte stellen van het plaatsen van een rieten dak.

   Meer informatie of vrijblijvend advies?

   Bel 0345 - 54 94 33
   Stuur een bericht