Rieten dak vervangen

Stuur een bericht

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
   Upload indien relevant foto's van uw dak

  Stuur een bericht

  • Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Upload jouw CV

   Afspraak maken

   • Liever telefonisch? Bel 0345-549433
   • Gewenste datum en tijd

   • Contactgegevens

   Rieten dak vervangen

   Slijtage. Een proces dat alles om ons heen beïnvloed. Een proces dat niets ontziet. Ook uw rieten dak ontkomt niet aan dit fenomeen. De rietstengels die jaren geleden zijn gebonden op uw dakconstructie worden oud, rot en functioneren niet meer op de manier waarvoor ze zijn gebonden tot een rieten dak.

   Als rietdekkersbedrijf kunnen wij u adviseren betreffende het (gedeeltelijk) vervangen, renoveren en onderhouden van uw rieten dak of u inlichten over alles wat met de slijtage te maken heeft.

   Renovatie of vervanging

   Uw rieten dak bestaat uit meerdere dakvlakken die verschillend reageren op de weersinvloeden. Waar het ene dakvlak nog prima een renovatiebeurt kan krijgen, moet de andere vervangen worden. Dit is geheel afhankelijk van het slijtageproces.

   Het slijtageproces wordt beïnvloed door verschillende factoren. Het kan liggen aan een verschil in dakhelling, ligging op de wind, het gepleegde onderhoud en eventueel het rietsoort. Wanneer de binding van het rieten dak op plaatsen zichtbaar wordt, is het toe aan vervanging.

   Dit betekent niet dat het rieten dak bij voorbaat vervangen moet worden; er is soms een mogelijkheid om deze nog te renoveren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een inspectie/advies over uw gehele rieten dak. Onze rietdekkers gaan graag voor u aan de slag.

   Meer informatie
   Bel 0345 - 54 94 33

   Onze focuspunten tijdens inspectie:

   • De kwaliteit van het riet en de onderconstructie
   • Het onderlinge verschil in de kwaliteit van dakvlakken
   • De kwaliteit van de isolatie
   • De staat van het houtwerk
   • De staat van de schoorsteen
   • Eventuele mogelijkheden omtrent nokafwerking
   Vervanging rieten dak

   Den Hartog Riet - Advies

   Ons advies na inspectie

   Vanuit onze inspectie kijken we, indien relevant, welk type onderconstructie aan te bevelen is en of er eventueel het best gekozen kan worden voor natuur- of kunstriet.

   Staan dakramen of dakkapellen nog op de wensenlijst? Dan zullen we hiervan ook de mogelijkheden bespreken. Daarnaast gaan we nog in op eventueel timmerwerk, de staat van de schoorsteen en mogelijkheden rondom de nokafwerking als u hier interesse in heeft.

   Den Hartog Riet - Showroom

   Kom langs in onze showroom voor inspiratie

   Interesse in een compleet nieuw rieten dak of wilt u de mogelijkheden gewoon eens bekijken? Kom dan langs in onze showroom / inspiratiecentrum. Hier kunt u onze vele opties bewonderen en voelen.

   Zo krijgt u een beeld van hoe het rieten dak eruit komt te zien en kunt u zeker zijn van de gemaakte keuzes. Wij kijken uit naar uw bezoek. Klik hieronder op de video of link voor meer informatie.