Schoorsteen in rieten dak

Stuur een bericht

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
   Upload indien relevant foto's van uw dak

  Stuur een bericht

  • Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Upload jouw CV

   Afspraak maken

   • Liever telefonisch? Bel 0345-549433
   • Gewenste datum en tijd

   • Contactgegevens

   Schoorsteen in een rieten dak?

   Veel huizen met een rieten kap hebben een open haard of een houtkachel. Dit is ook geen enkel probleem. Riet is niet zo brandbaar als menigeen denkt. Met een goede schoorsteen en een goede vonkenvanger kan men prima hout stoken.

   Om met een gerust hart te kunnen blijven genieten van een knapperend haardvuur is het verstandig om jaarlijks het schoorsteenkanaal te laten vegen en (heel belangrijk!) de vonkenvanger schoon te maken. Ook voor dit karwei bent u bij ons rietdekkersbedrijf aan het juiste adres.

   Schoorsteenvegen rieten dak

   Belangrijk om te weten als u een houtkachel of open haard heeft (en deze gebruikt), is dat het kanaal elk jaar geveegd moet worden. Dit om aanslag en creosoot (een teerachtige laag) in het kanaal, wat schoorsteenbrand en verminderde trek kan veroorzaken, te voorkomen. Den Hartog Riet kan het vegen van uw schoorsteen helemaal voor u verzorgen. Wilco den Hartog is gediplomeerd GEZEL-SCHOORSTEENVEGER en erkend ASPB-lid. Hierdoor heeft u de garantie dat ook uw schoorsteen bij Den Hartog Riet door een erkende schoorsteenveger geveegd zal worden; wel zo’n veilig idee. 

   Het verzorgen van uw rookkanaal is bij ons als rietdekker in goede handen. Naast het vegen kunt u bij ons ook terecht voor inspectie of vernieuwing van het rookkanaal. Mocht het nodig zijn beschikken we ook over de mogelijkheid om uw kanaal schoon te frezen. Dit wordt gedaan wanneer er in het kanaal creosoot aanwezig is en deze door middel van vegen niet verwijderd kan worden.

   Veegovereenkomst rieten dak

   U kunt een veegovereenkomst bij ons afsluiten voor het jaarlijks vakkundig vegen van uw rookkanaal.

   Meer informatie
   Bel 0345 - 54 94 33

   Praktische uitvoering

   Den Hartog Riet - Voorwaarden

   Schoorsteen plaatsen in uw rieten dak?

   Een schoorsteen staat in weer en wind, en krijgt vaak weinig onderhoud waardoor het er niet altijd meer fraai uit ziet, ook kan het lood verweerd of beschadigd zijn waardoor de kans op lekkage toeneemt.

   Ook hierin willen wij u graag ontzorgen, wij kunnen het lood & voegwerk herstellen of vernieuwen, kunnen een vonkenvanger of een fraaie schoorsteenkap plaatsen op de schoorsteen in uw rieten dak. Ook plaatsen we geheel nieuwe schoorstenen. Dit kunnen ook lichtgewicht prefab schoorstenen zijn. in ons inspiratie centrum kunt u deze bezichtigen.

   Den Hartog Riet - Voorzorgsmaatregelen

   Nieuw rookgas afvoerkanaal in uw rieten dak?

   Regelmatig plaatsen wij voor onze klanten een nieuw rookgas afvoerkanaal in een rieten dak wij gebruiken alleen materialen van topkwaliteit daarom werken al jaren tot volle tevredenheid met de producten van Poujoulat.

   Wij weten door onze jarenlange ervaring dat we alles brandveilig moeten monteren, plaatsen altijd een vonkenvanger en maken een koof door het rieten dak van brandvast materiaal.