Onderhoud rieten dak

Stuur een bericht

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
   Upload indien relevant foto's van uw dak

  Stuur een bericht

  • Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Upload jouw CV

   Afspraak maken

   • Liever telefonisch? Bel 0345-549433
   • Gewenste datum en tijd

   • Contactgegevens

   Onderhoud rieten dak

   Riet is een natuurproduct en ook als dakbedekking aan slijtage onderhevig. Om de levensduur en de uitstraling van uw dak te optimaliseren is het raadzaam om het rieten dak te laten onderhouden.

   Onderhoud kan op verschillende wijze gebeuren. Wat voor soort onderhoud wordt toegepast is afhankelijk van de staat van uw rieten dak.

   Het onderhouden van uw rieten dak is bij Den Hartog Riet in vakkundige handen. We beschikken over een rijke ervaring en kunnen zo op bekwame wijze onderhoud plegen aan uw rieten dak zodat de levensduur van het dak wordt verlengd.

   Onderhoud en renovatie

   Bij Den Hartog Riet onderscheiden we onderhoud van renovatie. Simpel gezegd komt het hierop neer dat onderhoud minder grondig van aard is dan renovatie. Onderhoud komt als het ware als eerste in het slijtageproces.

   Renovatie komt in het zicht tijdens een later stadium van het slijtageproces; het riet is zover gesleten dat de binding aan de oppervlakte is komen te liggen. Vaak is het riet dan nog gezond. Het dak kan dan prima worden gerenoveerd.

   Meer informatie
   Bel 0345 - 54 94 33

   Voordelen van het onderhouden van het rieten dak

   • Het verlengt de levensduur
   • Draagt bij aan de uitstraling
   • Voorkomt onnodige vervolgschade

   Lees onder verder over onderhoud en renovatie bij Den Hartog Riet.

   Onderhoud rieten dak

   Den Hartog Riet - Inspuiten

   Het inspuiten van het rieten dak door middel van algen- en mosbestrijder.

   Een andere manier om het (nieuw) gelegen rieten dak vrij te houden van algen en mossen is door het rieten dak in te laten spuiten met een bestrijdingsmiddel. Dit houdt in dat het rieten dak vanaf de grond met een spuit wordt ingespoten. Voor een optimaal resultaat van deze methode voor onderhoud van het rieten dak, heeft eens in de twee jaar inspuiten de voorkeur.

   Lees meer over algen- en mosbestrijding.

   Den Hartog Riet - Onderhoud scheren

   Het ‘scheren’ van het rieten dak

   Nadat algen en/of mossen zich op het dak hebben gevestigd, kan het dak na verloop van tijd een keer worden schoongemaakt. Dit houdt in dat het dak vrij wordt gemaakt van algen en/of mossen door de toplaag van het rietpakket door middel van een heggenschaar eraf te ‘scheren’.

   Zodoende verdwijnt de vuile laag en komt er weer schoon en blank riet tevoorschijn; het dak zal weer sneller drogen. Het dak wordt na het ‘scheren’ door Den Hartog Riet netjes afgeveegd en helemaal na geklopt. De onderkanten, zijkanten en randen van het rieten dak worden netjes strak gemaakt. De voegen en nokvorsten woorden schoon gemaakt en waar nodig gerepareerd. Hierdoor geven we als rietdekker uw dak weer een frisse uitstraling en wordt de nadelige werking van algen en/of mossen (tijdelijk) stopgezet.

   Renovatie rieten dak

   Onderhoud rieten dak renovatie

   Renovatie met binding uit het zicht

   Deze methode houdt in dat de aanwezige algen en/of mossen van het dak worden verwijderd; de verrotte toplaag wordt van het rietpakket afgehaald. De binding van het dak is aan de oppervlakte komen te liggen en wordt eventueel (afhankelijk van de staat ervan) verwijderd. Het bestaande riet wordt een stukje uit het dak getrokken, zodat de (nieuwe) binding van gegalvaniseerd en RVS-draad in het dak komt te liggen.

   Vervolgens wordt dit weer heel goed bijgestopt met nieuw riet en wordt de (nieuwe) binding aangetrokken. Het resultaat is dat het rietpakket weer dikker is en de binding uit het zicht weer minimaal 6 cm in het rieten dak zit. Het gehele dakvlak wordt aangeklopt en afgeveegd. De onderkanten, zijkanten en randen van het rieten dak worden netjes strak gemaakt. De voegen en nokvorsten woorden schoon gemaakt en waar nodig gerepareerd.

   Den Hartog Riet - renovatie bdingen

   Renovatie met binding in het zicht

   Deze methode houdt in dat de aanwezige algen en/of mossen van het dak worden verwijderd; de verrotte toplaag wordt van het rietpakket afgehaald. De slechte plekken in het dak worden opgestopt met nieuw riet. Omdat de bestaande binding dikwijls merendeels verrot is, komt het dak los te liggen. Daarom zal er een nieuwe binding van gegalvaniseerd en RVS-draad op het rietpakket gebonden worden. Deze binding ligt in het zicht. Het gehele dakvlak wordt vervolgens aangeklopt en afgeveegd. De onderkanten, zijkanten en randen van het rieten dak worden netjes strak gemaakt. De voegen en nokvorsten woorden schoon gemaakt en waar nodig gerepareerd.

   Wilt u advies en inspectie wat voor onderhoud of renovatie het beste voor uw rieten dak is, neem dan vrijblijvend met ons contact op voor advies en offerte.

   De onderhoud mogelijkheden voor uw rieten dak bespreken? Graag!

   Bel 0345 - 54 94 33
   Maak een afspraak