Stuur een bericht

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
   Upload indien relevant foto's van uw dak

  Stuur een bericht

  • Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Upload jouw CV

   Afspraak maken

   • Liever telefonisch? Bel 0345-549433
   • Gewenste datum en tijd

   • Contactgegevens

   Monumentale Stadsboerderij te Heukelum
   Monumentale Stadsboerderij te Heukelum
   Monumentale Stadsboerderij te Heukelum

   Monumentale Stadsboerderij te Heukelum

   Monumentaal
   2019
   Heukelum
   Monumentale Stadsboerderij te Heukelum
   Monumentale Stadsboerderij te Heukelum
   Monumentale Stadsboerderij te Heukelum

   Particulier, Heukelum

   Van traditioneel riet naar brandveilige én geïsoleerde rietenkap
   Al eeuwen lang is deze boerderij gezichtsbepalend in het prachtige plaatsje Heukelum.
   De huidige bewoners hebben de monumentale boerderij helemaal gerestaureerd een aangepast aan de eisen van deze tijd. Rietdekkersbedrijf Den Hartog Riet heeft mee mogen denken met alle details van het dak. En dat doen we graag zodat, we samen met de opdrachtgever tot het juiste resultaat komen.
   ,
   Meer licht in de woning
   Wij hebben een aantal mooie dakramen geleverd en geplaatst van het merk Fakro; type Retro. Deze ramen passen heel goed bij de stijl van deze boerderij. Het voordeel van dit type dakramen is dat ze speciale gootstukken hebben voor het rieten dak. Een aantal dakramen is elektrisch bedienbaar voor extra gebruikersgemak.

   Goed isolerend en brandveilig
   We hebben een 18mm plaat onder het riet geplaatst in combinatie met een isolerende deken. Door dit materiaal heeft het rieten dak een Rc waarde van minimaal 3.5. Door de 18mm plaat is het rieten dak van binnenuit afgesloten voor zuurstoftoevoer. Hierdoor kan het riet geen zuurstof krijgen vanuit het huis.In geval van brand in de woning zal de brand niet doorslaan naar het rieten dak. Maar ook als de brand buiten ontstaat zal het riet enkel smeulen en slaat de brand niet naar binnen. Door het gebruik van deze plaat kan de verzekeringspremie halveren ten opzichte van een traditioneel rieten dak. Daarnaast laat een dak met deze platen geen tocht door.

   Hooiberg authentiek gedekt met riet
   Bij een degelijke boerderij hoort natuurlijk een hooiberg; vroeger stonden er vaak meerdere hooibergen bij zo’n boerderij. Maar door de loop van de tijd zijn deze vaak gesloopt. Bij deze boerderij is de hooiberg gelukkig gespaard gebleven. De rieten kap is hier op de traditionele manier gedekt. Dat houdt in dat eerst een spreilaag op het riet wordt aangebracht waar vervolgens het riet op aangebracht wordt.

   Dakpannen bij het rieten dak
   Een gedeelte van het dak is voorzien van oud Hollandse dakpannen. Deze dakpannen hebben wij als rietdekker ook geïsoleerd en de pannen zijn opnieuw geplaatst. Dit is ook gedaan door eerst een isolerende folie aan te brengen, vervolgens een 18mm plaat te bevestigen en als laatste de panlatten op de plaat te schroeven. Nadat dat de werkzaamheden afgerond waren hebben wij gezorgd voor de juiste aansluiting van het riet op de pannen.

   Eindresultaat
   Na oplevering werkzaamheden hebben de opdrachtgevers een mooie recensie achtergelaten op Klantvertellen, waar ze ons een 10 gaven en het volgende schreven:
   Mooi bedrijf, goede service! Een prettige samenwerking, altijd mogelijkheid tot overleg en netjes.