Stuur een bericht

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
   Upload indien relevant foto's van uw dak

  Stuur een bericht

  • Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Upload jouw CV

   Afspraak maken

   • Liever telefonisch? Bel 0345-549433
   • Gewenste datum en tijd

   • Contactgegevens

   Monumentaal

   Bent u de trotse eigenaar van een prachtig monumentaal pand? Wij maken het plaatje graag compleet voor u met een rieten dak dak. Dit past vaak goed in het beeld van een monumentaal pand. Wellicht heeft u al een rieten dak, maar is dit toe aan renovatie of zelfs vervanging. Een rieten dak is een echte blikvanger en daarnaast ook deels het visitekaartje voor het pand. Hier werken wij graag aan mee. Veel monumentale panden worden getypeerd door een rieten dak, bijvoorbeeld boerderijen.

   Bij Den Hartog Riet zorgen we voor deze renovatie of de vervanging van uw rieten dak. Een nieuwe rieten kap gaat ongeveer 25 tot 35 jaar mee en we geven u garantie van maar liefst tien jaar. Zo garanderen we dat u kunt genieten van uw nieuwe rieten dak. Ook kunt u bij ons terecht voor het onderhoud hiervan.

   Monumentaal referenties

   13
   Afgeronde projecten
   9,3
   Klanttevredenheid

   Monumentaal

   Onze mogelijkheden

   Wij leveren graag de kwaliteit om uw monumentale pand weer de status te geven die het verdient. Misschien zijn er niet veel opties voor verandering, vanwege de monumentale status van uw pand. Wel hebben wij diverse opties voor het restaureren van bijvoorbeeld de nok of andere details die passen bij uw pand. Wellicht kunnen we voor u een jaartal of een naam in het riet toepassen.

   Omdat de kwaliteitseisen en uitvoeringsrichtlijnen van de Vakfederatie Rietdekkers bij ons grote prioriteit hebben, zal uw rieten dak hier uiteindelijk volledig aan voldoen. Omdat uw pand een monumentale status heeft is er een vergunning nodig voor het (deels) vervangen van het rieten dak. Ook wanneer het pand geen rieten dak heeft, maar u dit wel wenst is er een vergunning nodig. Wij kunnen u hier mee helpen en hebben de vereiste kennis in huis. Brandveiligheid is ook een belangrijke vereiste bij een monumentaal pand. Wij kunnen voldoen aan deze voorwaarden, door een brandveilige plaat of laag aan te brengen onder het riet. Wij zijn op de hoogte van de mogelijkheden hiervoor en eisen hieraan, waardoor we uw rieten dak brandveilig kunnen opleveren.

   Duurzame en milieuvriendelijke toepassing

   Tijdens het productieproces vindt er weinig verspilling plaats, riet is daardoor duurzaam materiaal. Wij leveren riet van eerste kwaliteit, dit is een eis bij een monumentaal pand. Ook de dikte van het rietpakket en de contouren van het dak spelen hierin een rol. Onze vakmensen zijn hiervan op de hoogte en zullen hier zorg voor dragen. Ook geeft het uiteraard een prachtig effect, vooral bij een monumentaal pand wat toe is aan vernieuwing van het rieten dak. Verder is het milieuvriendelijk, riet zorgt voor een hoge isolatiewaarde.

   Dit zorgt voor verkoeling in de warme maanden, en in de koudere maanden zijn uw stookkosten aanzienlijk lager. Dit biedt dus voordelen die misschien in uw huidige dak nog niet zijn toegepast en die op de lange termijn zorgen voor lagere stookkosten.

   Kortom, wij kunnen er als rietdekker voor zorgen dat het rieten dak van uw monumentale pand volledig wordt gerenoveerd of verzorgd! Wilt u graag meer weten over rieten daken en de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Neem dan contact met ons op.