Kunstriet

Stuur een bericht

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
   Upload indien relevant foto's van uw dak

  Stuur een bericht

  • Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Upload jouw CV

   Afspraak maken

   • Liever telefonisch? Bel 0345-549433
   • Gewenste datum en tijd

   • Contactgegevens

   Kunstriet

   Breed toepasbaar

   Een duurzaam kunststof riet voor een nostalgische en natuurlijke uitstraling: NovaRiet en Candur riet zijn een grote innovatie in de markt van ambachtelijke bouwmaterialen.

   NovaRiet en ook Candur riet zijn een verwerkingsmateriaal met de sfeervolle uitstraling van natuurriet, daar waar natuurriet niet toepasbaar is. Het kunstriet is onderhoudsarm, niet brandgevaarlijk en het belangrijkste voordeel is dat het toepasbaar is op hellingshoeken die te plat zijn voor natuurriet.

   De rietschoven van NovaRiet en Candur kunstriet hebben de structuur, kleur en uitstraling van natuurlijk riet. Het kunststof NovaRiet als ook het kunststof Candur riet bestaan uit echte stengels en is daardoor bijna niet van het natuurproduct te onderscheiden.

   Doordat dit kunststofproduct minder onderhevig is aan weersinvloeden blijven de kleurtonen perfect in balans en er ontstaat een natuurlijk kleurverloop dat niet van echt te onderscheiden is.

   Duurzame oplossing

   Wilt u een dak van Novariet van dichtbij zien? Neem dan contact met ons op, voor een bezoek aan ons rietdekkersbedrijf. Wij hebben hier een dak opgedekt met NovaRiet en ook met natuurriet, zodat u perfect de overeenkomsten, maar ook de verschillen kunt zien.

   Graag bespreken wij als rietdekker dan ook met u de voor en nadelen van een kunststof rieten dak.

   Afspraak maken
   Bel 0345 - 54 94 33

   Veelgestelde vragen

   Klik op een categorie om een antwoord te vinden op uw vragen. Mocht u daarna toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 0345 - 54 94 33 (bereikbaar van 08:00 - 17:00 uur) of via info@hartogriet.nl (reactie binnen één werkdag).
   • Onderconstructie
   • De hellingshoek
   • Isolatie
   • Ramen
   • Waterafvoer
   • Vergunning

   Onderconstructie

   Is er een andere onderconstructie nodig?
   Ja, riet kent een andere onderconstructie dan pannen. Het rietpakket wordt namelijk vastgemaakt op een brandveilig isolatiepaneel of schroefplaat.
   Is riet brandgevaarlijk?
   Riet is niet zo brandbaar als menigeen denkt. Door de brandwerende, gesloten onderconstructie krijgt vuur van buitenaf niet de gelegenheid om zuurstof aan te trekken van onder het rietpakket. De zuigende werking is niet meer mogelijk waardoor een naar binnenslaande brand geen kans krijgt.

   Hellingshoek

   Moet riet onder een bepaalde hoek aangebracht worden?
   De minimale hellingshoek (de schuinte van het dakvlak) voor een rieten dak moet liggen op 40 graden. Dit mag minder zijn bij de dakvlakken van een dakkapel. Hoe steiler het dak, hoe beter. Dan kan het regenwater beter weg en dat bevordert de levensduur.

   Isolatie

   Hoe hoog is de isolatiewaarde van riet?
   De isolatiewaarde bij een rieten dak is vele malen hoger dan bij een pannendak. Wij kunnen bij het vervangen van de kap extra aandacht besteden aan de isolatie. De investering in extra isolatie is meestal in enkele jaren alweer terugverdiend door lagere stookkosten. Wij adviseren u er graag over.

   Ramen

   Kunnen jullie ook ramen maken in een rieten dak?
   Wij kunnen al uw wensen omtrent diverse timmerwerkzaamheden realiseren en dus ook meteen een dakraam of dakkapel in uw rieten dak plaatsen. Een mooie gelegenheid om meteen meer licht in uw huis te creëren. Wij bespreken graag de vele mogelijkheden met u.

   Waterafvoer

   Hoe zit het bij een rieten dak met de waterafvoer?
   Een rieten dak heeft doorgaans geen goot wat een pannendak wel heeft. Meestal wordt er bij een rieten dak gewerkt met een grindbak langs de gevels waarin het water gemakkelijk wegzakt.
   Boven deuren en terrassen monteren wij speciale goten.

   Vergunning

   Moet ik een vergunning aanvragen voor een rieten dak?
   In Nederland moeten alle wijzigingen die u aan de buitenkant van uw woning wilt doorvoeren overlegd worden met de gemeente. U moet uw gemeente op de hoogte stellen van het plaatsen van een rieten dak.

   Meer informatie of vrijblijvend advies?

   Kunstriet referenties


   Afgeronde projecten
   9,5
   Klanttevredenheid