Rieten dak - Header

Stuur een bericht

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
   Upload indien relevant foto's van uw dak

  Stuur een bericht

  • Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Upload jouw CV

   Afspraak maken

   • Liever telefonisch? Bel 0345-549433
   • Gewenste datum en tijd

   • Contactgegevens

   Rieten dak

   Of u nu kiest voor strak en stylish of ambachtelijk en authentiek, een traditioneel rieten dak maakt uw huis echt af. Met die kenmerkende warme uitstraling en perfecte isolatie in elk seizoen. Een dak waar u echt plezier aan beleeft. Tot wel 30 jaar lang.

   Een rieten dak is het visitekaartje van uw woning

   Een dak van riet geeft uw huis een compleet ander aanzicht. Het heeft een natuurlijke, warme uitstraling en ziet er chic uit. Leer meer >

   Afspraak maken
   Bel 0345 - 54 94 33   Riet bespaart op uw energierekening

   Rieten daken staat bekend om zijn isolerende werking. In de winter houdt het de warmte binnen goed vast. In de zomer reflecteert het juist de zonnestralen, waardoor het koeler blijft in een riet gedekt huis.

   Maar dat is vandaag de dag vaak niet voldoende. Geen probleem want het aanbrengen van nieuwe rieten daken is het de perfecte gelegenheid om uw dak aanvullend te isoleren. Vanaf buiten kan je overal goed bij. Zo blijft de binnen afwerking goed zitten. Wij denken graag met u mee en kunnen u adviseren wat voor uw situatie het beste is. Wij hebben een vast team wat niet anders doet dan daken isoleren en ombouwen naar een brandveilig dak.

   Zo maakt u uw woning niet alleen mooier, maar ook energiezuiniger. Niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

   Riet is uiterst milieuvriendelijk en natuurlijk materiaal. Het is een echt natuurproduct. Bovendien vindt er heel weinig verspilling plaats tijdens het productieproces.

   Rieten dak - Referentie cijfer Den Hartog riet
   Uitstekende hard werkende vakmensen. Alles weer keurig schoon opgeleverd. Prachtig dak gekregen. Zijn zeer tevreden! Hans, Meerkerk

   Tot wel 30 jaar plezier

   Het riet waar wij mee werken is kwalitatief hoogstaand en gaat tussen de 25 en 30 jaar mee, maar langer is zeker geen uitzondering. Omdat wij ons riet decennia lang zelf sneden, halen wij enkel het beste van het beste riet in huis. Onze experts weten precies waar ze op moeten letten. Het voordeel hiervan is dat het kwalitatief hoogstaande goede riet de levensduur van het dak verlengt.

   U krijgt maar liefst 10 jaar garantie.

   Ontdekt u schade aan het dak? Dan kunnen we deze vaak snel en vakkundig repareren. We hebben een apart serviceteam beschikbaar voor kleine reparaties en onderhoud. Schade is dus meestal snel weer hersteld. Voor onderhoud aan oude rieten daken kunt u ook bij ons terecht.

   Hogere woningwaarde en uniek uitstraling

   De waarde van de woning stijgt veelal door het aanbrengen van een dak van riet. Het wordt met recht het visitekaartje van uw woning.

   Zeker als u unieke details toevoegt aan het dak. Denk aan een jaartal in het riet, een stijlvolle rand of een mooi ingedekt dakkapel. Dat geeft uw dak nog meer allure.

   Onze rietdekkers denken graag met u mee over de mogelijkheden. Lees hier de historie van ons rietdekkersbedrijf.

   Rieten dak - Tot wel 30 jaar plezier van uw dak

   Brandgevaar? Welnee!

   Veel mensen denken dat daken van riet brandgevaarlijk zijn en daardoor duur om te verzekeren. Dat was vroeger.

   Tegenwoordig werken we met een brandwerende coating en schroefdaken. Deze brandwerende schroefdaken worden onder het riet gelegd en laten geen lucht door. Hierdoor kan een brand nooit naar binnen slaan. Daarnaast is de kans op brand in het riet heel klein, omdat er minder goed zuurstof wordt doorgelaten.

   U kunt dus met een gerust hart riet op uw dak laten plaatsen.
   Als rietdekker gaan we graag voor u aan de slag.

   Wij realiseren ook eiken bijgebouwen.

   Afspraak maken
   Bel 0345 - 54 94 33

   Veelgestelde vragen

   Klik op een categorie om een antwoord te vinden op uw vragen. Mocht u daarna toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 0345 - 54 94 33 (bereikbaar van 08:00 - 17:00 uur) of via info@hartogriet.nl (reactie binnen één werkdag).
   • Rieten dak
   • Vervangen
   • Levensduur
   • Onderhoud
   • Kosten
   • Aankoopkeuring
   • Isoleren
   • Dakramen en dakkapel
   • Goten
   • Schoorsteen
   • Rookgasafvoerkanaal
   • Vonkenvanger
   • Zonnepanelen

   Rieten dak

   Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van riet?
   Na een eerste, vrijblijvende inventarisatie bij uw bouwproject, nodigen wij u graag uit in onze showroom. We kunnen u dan alle soorten riet en de verschillende mogelijkheden goed laten zien en voelen. Graag informeren wij u dan meteen over de verschillende isolatiemogelijkheden.
   Waarom rieten dak?
   Een rieten dak biedt vele voordelen. Een rieten dak heeft niet alleen een authentiek en landelijk karakter, het is ook erg duurzaam, draagt bij aan de waarde stijging van uw woning en is goed isolerend.
   Is riet niet brandgevaarlijk?
   Een dak van riet is niet zo brandbaar als menigeen denkt. Voor het dekken van riet monteren wij brandwerende schroefdaken die geen lucht doorlaten. Een brand kan dus nooit naar binnen slaan. Omdat deze platen geen zuurstof doorlaten zal een brand in het riet ook niet gauw ontstaan.
   Van welke onderconstructie wordt er gebruik gemaakt?
   Brandwerende schroefdaken, een gesloten ondercontructie. In onze showroom kunt u deze onderconstructie goed bekijken.
   Voldoet jullie rietdekken aan bepaalde eisen?
   Wij voldoen aan alle kwaliteitseisen en uitvoeringsrichtlijnen van de Vakfederatie Rietdekkers. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.riet.com. Bij ons zijn alleen rietdekkers in dienst met een vakdiploma. Ook worden onze daken regelmatig gekeurd, door een organisatie als Riet BV. Indien gewenst wordt uw rieten dak opgeleverd met een opleveringscertificaat.
   Hoe snel kan een dak van riet gerealiseerd worden?
   Wij hebben een zeer strakke doorlooptijd. Met een team van vier á vijf medewerkers kunnen wij uw dak al binnen twee weken klaar hebben. Hoe snel het dak klaar is, is uiteraard wel afhankelijk van uw wensen.
   Is mijn privacy gewaarborgd tijdens de werkzaamheden?
   Wij zijn voorzien van een eigen toilet en schaftkeet en kunnen dus al onze behoeften buiten uw deur doen.
   Zit er ook garantie op een rieten dak?
   Op ons riet bieden wij maar liefst tien jaar garantie. Mocht er iets aan de hand zijn dan staan wij snel voor u klaar. Wij dekken riet op meerdere locaties in Nederland en zijn altijd wel ergens bij u in de buurt. Omdat wij grote voorraden riet houden, hebben wij altijd voldoende riet om uw dak snel te repareren. Het komt maar zelden voor dat wij een garantieklus uitvoeren, maar de garantie is voor u toch een prettig idee.

   Vervangen

   Wanneer moet ik mijn riet laten vervangen?
   Als het bindmateriaal, waarmee het riet vastligt, zichtbaar wordt, is het tijd om uw dak te renoveren (gedeeltelijk te vervangen). Daarna gaat uw dak opnieuw een aantal jaren mee. Misschien vervangt u liever uw hele dak, waardoor u nog langer plezier heeft van uw rieten dak. Wij komen uw dak graag inspecteren.
   Waar letten jullie op bij de inspectie van een dak van riet?
   We inspecteren uw dak op grondige wijze en letten op:
   • de kwaliteit van het riet en de onderconstructie
   • het onderlinge verschil in de kwaliteit van dakvlakken
   • de kwaliteit van de isolatie
   • de staat van het houtwerk
   • de staat van de schoorsteen
   • en de mogelijkheden omtrent nokafwerking
   Van daaruit kijken we:
   • welke type onderconstructie aan te bevelen is
   • welke het best gekozen kan worden (natuur- of kunststofriet)
   • wat er mogelijk is qua dakramen en dakkapellen
   • welk ander timmerwerk nodig is
   • de staat van de schoorsteen
   • wat de mogelijkheden zijn voor de afwerking van de nok
   In onze showroom kunt u onze vele mogelijkheden bewonderen en voelen. We nodigen u graag uit om eens langs te komen.

   Levensduur en onderhoud

   Wat is de levensduur van een rieten dak?
   Riet is natuurlijk wel een product dat slijt na verloop van tijd. Gelukkig gaan hier vele jaren overheen. Een rieten dak gaat namelijk tussen de twintig en dertig jaar mee.
   Wat kan ik doen bij schade?
   Het is goed om af en toe uw rieten dak te inspecteren op eventuele schade. Zo kunt u tijdig bij ons aan de bel trekken om verdere schade te voorkomen. Vooral na een storm is het raadzaam uw dak goed na te kijken, net als in het voorjaar als de vogels nestelen. Omdat wij dagelijks met meerdere ploegen op verschillende plaatsen aan het werk zijn, is de kans groot dat we ook bij u in de omgeving zijn. Een kleine schade lossen wij kosteloos en snel voor u op.

   Levensduur en onderhoud

   Wat kost onderhoud aan rieten kap?
   Een regelmatige onderhoudsbeurt van uw rieten kap wordt sterk aangeraden. Zo kunt u het langst genieten van uw prachtige dak. De kosten van een onderhoudsbeurt zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals: de hellingshoek van het dak, de kwaliteit van het riet, oppervlakte en steigerwerk. Hierdoor is het lastig om een vaste prijs te benoemen. Wilt u toch een specifieke prijs weten? Neem dan gerust contact met ons op.

   Kosten

   Wat kost een rieten dak?
   Hoeveel een rieten dak gaat kosten, is sterk afhankelijk van het aantal vierkante meters en uw wensen. De bereikbaarheid en de moeilijkheidsgraad van het te maken werk, spelen hierbij ook een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan dakonderbrekingen en de afwerkingen rondom dakramen en dakkapellen.
   Wat is een goede prijsindicatie?
   Als indicatie kunt u uitgaan van ca. €160,- excl. BTW per vierkante meter. Hieronder vallen ook het opbouwen en afbreken van steigers, verwijderen van het oude dak, het regelen van een toiletvoorziening en schaftkeet en het opruimen en schoonmaken rondom de woning. E.a. afhankelijk van bereikbaarheid, moeilijkheidsgraad van het werk e.d.

   Isoleren

   Isoleren jullie het dak?
   Ja, wij zorgen voor isolatie die u binnen korte tijd weer terugverdient door het terugdringen van uw stookkosten.
   Op welke manier wordt er geïsoleerd?
   We brengen een isolatielaag over de sporen aan met daarop een brandwerend dakbeschot. Daarna heeft u een gesloten constructie die een hoge isolatiewaarde oplevert.

   Dakraam en dakkapel

   Is het plaatsen van een dakraam mogelijk bij een rieten dak?
   Omdat wij naast een rietbedrijf ook een timmerbedrijf zijn, kunnen we ook een dakraam voor u plaatsen. We zijn dealer van FAKRO dakramen en hebben veel soorten en maten dakramen op voorraad. Ook kunnen VELUX dakramen worden toegepast in uw rieten dak. Uiteraard werken wij het dakraam in uw rieten dak stijlvol en volledig af. Een dakraam biedt u de mogelijkheid om meer licht binnen te laten en om uw huis te luchten. Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden.
   Is een dakkapel ook mogelijk bij een rieten dak?
   Ja zeker. Omdat Den Hartog Riet ook een timmerbedrijf is, kunnen onze vakkundige timmerlieden meteen een fraaie dakkapel op uw rieten dak plaatsen. Zo creëert u meer ruimte en licht in uw huis. We kunnen een hoekige of een halfronde dakkapel, geheel op maat voor u bouwen en hebben al het hout hiervoor op voorraad. Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden.

   Dakramen

   Velit mauris egestas quam, ut aliquam massa nisl quis neque?
   Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Mauris in erat justo. Nullam ac urna eu felis dapibus condimentum sit amet a augue. Sed non neque elit. Sed ut imperdiet nisi. Proin condimentum fermentum nunc.

   Goten

   Is bij een rieten dak een dakgoot mogelijk?
   In veel gevallen valt het water van een rieten dak in een strook grind op de grond en vloeit het zo weg. Bij een terras is dit niet praktisch en dan is een goot zeker ook mogelijk.
   Welke goten zijn mogelijk?
   We kunnen dan een drupgoot, een dakgoot of een kilgoot toepassen. Een drupgoot is een zijdelinkse afvoer die vaak boven deuren wordt gebruikt, een dakgoot is een traditionele bak onder het dak en bij een kilgoot komen twee dakvlakken in een inwendige hoek bij elkaar.

   Schoorsteen

   Gaan een schoorsteen en een rieten dak wel samen?
   Veel huizen met een rieten kap hebben een open haard of een houtkachel. Dit is ook geen enkel probleem. Riet is niet zo brandbaar als menigeen denkt. Met een goede schoorsteen en een goede vonkenvanger kan men prima hout stoken. Een vonkenvanger is een stuk gaas van roestvrijstaal boven op uw schoorsteen dat ervoor zorgt dat eventuele vonken niet het dak op kunnen.

   Om met een gerust hart te kunnen blijven genieten van een knapperend haardvuur is het verstandig om jaarlijks het schoorsteenkanaal te laten vegen en (heel belangrijk!) de vonkenvanger schoon te maken. Ook voor dit karwei bent u bij Den Hartog Riet aan het juiste adres.
   Waarom is schoorsteenvegen belangrijk?
   Belangrijk om te weten als u een houtkachel of open haard heeft (en deze gebruikt), is dat het kanaal elk jaar geveegd moet worden. Dit om aanslag en creosoot (een teerachtige laag) in het kanaal, wat schoorsteenbrand en verminderde trek kan veroorzaken, te voorkomen. Den Hartog Riet kan het vegen van uw schoorsteen helemaal voor u verzorgen. Wilco den Hartog is gediplomeerd GEZEL-SCHOORSTEENVEGER en erkend ASPB-lid. Hierdoor heeft u de garantie dat ook uw schoorsteen bij Den Hartog Riet door een erkende schoorsteenveger geveegd zal worden; wel zo’n veilig idee. 

   Het verzorgen van uw rookkanaal is bij Den Hartog Riet in goede handen. Naast het vegen kunt u bij ons ook terecht voor inspectie of vernieuwing van het rookkanaal. Mocht het nodig zijn beschikken we ook over de mogelijkheid om uw kanaal schoon te frezen. Dit wordt gedaan wanneer er in het kanaal creosoot aanwezig is en deze door middel van vegen niet verwijderd kan worden. Rieten dak - Schoorsteen
   Wat is een veegovereenkomst?
   U kunt een veegovereenkomst bij ons afsluiten voor het jaarlijks vakkundig vegen van uw rookkanaal.
   Onderhouden en vervangen jullie schoorstenen?
   Ja zeker. Een schoorsteen staat in weer en wind, en krijgt vaak weinig onderhoud waardoor het er niet altijd meer fraai uit ziet, ook kan het lood verweerd of beschadigd zijn waardoor de kans op lekkage toeneemt.

   Wij willen u hier graag in ontzorgen, wij kunnen het lood & voegwerk herstellen of vernieuwen, kunnen een vonkenvanger of een fraaie schoorsteenkap plaatsen op de schoorsteen in uw rieten dak. Ook plaatsen we geheel nieuwe schoorstenen. Dit kunnen ook lichtgewicht prefab schoorstenen zijn. In ons inspiratiecentrum kunt u deze bezichtigen.

   Rookgasafvoerkanalen

   Plaatsen jullie ook rookgasafvoerkanalen in rieten daken?
   Regelmatig plaatsen wij voor onze klanten een nieuw rookgasafvoerkanaal in een rieten dak. Wij gebruiken alleen materialen van topkwaliteit, daarom werken we al jaren tot volle tevredenheid met de producten van Poujoulat. Wij weten door onze jarenlange ervaring dat we alles brandveilig moeten monteren, plaatsen altijd een vonkenvanger en maken een koof door het riet van brandvast materiaal.

   Vonkenvanger

   Kunnen jullie ook een vonkenvanger leveren?
   Ja zeker. Wij hebben speciale RVS vonkenvangers voor rieten daken laten maken. Deze voldoen aan alle criteria en hebben aan de bovenzijde een afneembaar RVS deksel, waardoor het kanaal goed geveegd kan worden. Informeer bij ons gerust naar de prijzen en mogelijkheden. Rieten dak - Vonkenvanger

   Zonnepanelen

   Zonnepanelen in het rieten dak?

   Kunnen er zonnepanelen in het riet dak? Ja dat kan zeker, we hebben al meerdere projecten gedaan waarbij zonnepanelen in het rieten dak zijn geplaatst. Zonnepanelen kunnen niet op het rieten dak worden geplaatst. Maar worden vergelijkbaar als met een dakraam in het dak geplaatst.

   Wij hebben hiervoor eigen details ontworpen en uitgetekend waarbij we rekening houden met de aansluiting met het rieten dak, de waterdichtheid, het aanvullend isoleren onder de panelen, want waar de zonnepanelen zit is er geen riet dus de isolatiewaarde is minder. Dit lossen we op door aanvullend te isoleren. Maar ook belangrijk de brandveiligheid, ons advies is om altijd een brandvast plaatmateriaal toe te passen onder de panelen.

   Wij hebben de samenwerking met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen en afmonteren van de panelen, ons eigen team maakt de onderconstructie voor de panelen in orde.

   Zo doet iedereen waar hij goed in is! Heeft u vragen of zonnepanelen in uw dak ook mogelijk zijn, neem dan vrijblijvend met ons contact op voor advies en offerte.   De mogelijkheden voor uw woning of buitenverblijf bespreken? Graag!

   Bel 0345 - 54 94 33
   Maak een afspraak