Rietdekkersbedrijf

Stuur een bericht

Stuur een bericht

Afspraak maken

Derde generatie rietdekkersbedrijf

Den Hartog Riet is een modern rietdekkersbedrijf met een ambachtelijk karakter. Dit familiebedrijf, waar inmiddels de derde generatie aan het roer staat, heeft zijn goede naam te danken aan de waarde die al onze medewerkers hechten aan vakmanschap.

Het gebruik van hoogwaardige materialen en de uiterste zorg voor elk onderdeel van het dak, kortom de liefde voor het vak, is hetgeen waar het bij Den Hartog Riet om draait. De unieke combinatie en sfeer van gedegen ambachtelijkheid en moderne professionaliteit zijn onmiskenbaar en garanderen nu nog altijd een kwalitatief hoogwaardig rieten dak tot in de kleinste details.

De positie van Den Hartog Riet is uniek. Als één van de weinige rietdekkers kopen wij bijna al ons riet rechtstreeks in. Dit is ontstaan vanuit de geschiedenis van ons bedrijf - decennia lang hebben wij zelf riet gesneden – en zodoende hebben wij ruime ervaring en rijke kennis opgedaan, omtrent riet en de kwaliteit hiervan.

Den Hartog Riet heeft altijd een grote hoeveelheid riet op voorraad en het kan altijd door de opdrachtgever worden bezien. Deze voorraad is zo omvangrijk dat wij pas tegen de zomer in het jaar weer met riet van een nieuwe oogst gaan werken. Vanuit deze voorraad kiezen wij altijd met een vakkundig oog het riet uit dat geschikt is voor uw dak. Ook verwerken wij Hollands riet, immers ook in Nederland is riet te vinden dat een goede kwaliteit bezit.

Onze werkwijze

Kenmerkend voor de werkwijze van Den Hartog Riet is dat het adequaat en volledig is. Maar wat betekent dat? Den Hartog Riet zal u naast een heldere uitleg over uw rieten dak ook uitgebreid informeren over de werkwijze. Uitleg over contact persoon, toegankelijkheid van het pand, het sloopwerk, toilet- en eetvoorziening e.d. zijn aspecten die naar voren komen in het informeren over onze werkwijze.
Meer informatie
Bel 0345 - 54 94 33

Standaard bij de werkwijze van Den Hartog Riet

 • Eigen afvalcontainer
 • Gescheiden afvoeren van afval
 • Eigen eetvoorziening (vaak ook toiletvoorziening)
 • Bouwen van degelijke steiger, die voldoet aan geldende
  veiligheidseisen
 • Vlotte doorloopsnelheid van het werk
 • Zeer hoog kwaliteitsbesef (dak onderzeilen bij neerslag)
 • Vakkundige en nette rietdekkers
 • Bezemschone oplevering en al het afval afgevoerd

Kwaliteit

De kwaliteit en levensduur van een rieten dak zijn afhankelijk van de gebruikte materialen en de uitvoering van de rietdekwerkzaamheden.

over-ons-den-hartog-riet

Kwaliteit riet

Op het natuurlijke groeiproces van het riet heeft niemand invloed. Hoe lang en hoe dik het riet wordt en wat de dichtheid is op het veld zijn elementen in dat natuurlijke groeiproces. Toch zijn er aspecten aan te wijzen waar de mens wel invloed op heeft. De volgende factoren hebben een positieve uitwerking op de kwaliteit
 • Het riet moet in de wintermaanden worden geoogst
 • Het riet moet zo dicht mogelijk bij de grond worden afgesneden
 • Bij het verwerken moet het ontdaan worden van ‘vuil’
 • Het moet geoogst zijn in gematigde streken en gegroeid zijn met de voeten in zoet, arm water.
Den hartog riet - vakkundigheid rietdekker

Vakkundigheid rietdekker

De vakkundigheid van de rietdekker is minstens zo van belang voor de kwaliteit. Een vakkundige rietdekker weet dat elk dak zijn eigen eisen stelt. Dit betekent dat de rietdekker een scherp oog moet hebben voor het selecteren van het juiste riet: dat de juiste bos riet op de juiste plaats komt. Daarbij is een ruime sortering onontbeerlijk. Bij het rietdekken moet hij er op letten dat het dak ‘op spanning’ blijft en dat het een goede slijtlaag krijgt. Al onze mensen zijn gediplomeerde vakbekwame rietdekkers, die houden van het rietdekkerswerk.
Onze kwaliteit wordt bevestigd door onze kwaliteitskeurmerken:
Den Hartog riet - kwaliteitskeurmerken

Bedrijfsvideo

Sponsoring

Den Hartog Riet helpt in samenwerking met Woord en Daad dat er 5 kinderen in Ethiopië naar school kunnen gaan. Dit doen Woord en Daad en Den Hartog Riet in samenwerking met een lokale partnerorganisatie die sponsorkinderen voorbereid op een plek in de maatschappij. 'Ik heb eigenlijk geen woorden die uitdrukken hoeveel dit alles voor mij en mijn familie betekent’
Den hartog riet - het verhaal van een gesponsord kind

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel 0345 - 54 94 33
Stuur een bericht