Rietdekkersbedrijf

Stuur een bericht

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
   Upload indien relevant foto's van uw dak

  Stuur een bericht

  • Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Upload jouw CV

   Afspraak maken

   • Liever telefonisch? Bel 0345-549433
   • Gewenste datum en tijd

   • Contactgegevens

   Rietdekkersbedrijf en houtbouw specialist: 3e generatie

   Den Hartog Riet is een echt familiebedrijf sinds 1925. Vandaag de dag staat de derde generatie Den Hartogs aan het roer. De liefde voor het vak zit echt in ons bloed. Samen met tientallen collega’s maken wij uw gedroomde bijgebouw of stijlvolle rieten kap op het dak.

   Vakmanschap geeft vertrouwen

   We zijn trots op de tevredenheid van onze klanten over ons rietdekkersbedrijf. We werken vanuit liefde voor ons vak: houtbouw en rietdekken. Dat vakmanschap vertaalt zich terug in prachtige, ambachtelijke eiken bijgebouwen, rieten daken en rieten kappen.

   Ons rietdekkersbedrijf bestaat uit medewerkers die stuk voor stuk vakmensen zijn. Kwaliteit hangt net zo goed af van de materialen als van de mensen die ermee werken. Daarom zijn al onze rietdekkers en timmerlieden gediplomeerd en volledig gespecialiseerd in hun vakgebied.

   Snel antwoord op uw vragen

   Wij vinden het belangrijk dat vragen snel beantwoord worden. Tijdens kantoortijden is er bij ons rietdekkersbedrijf altijd iemand aanwezig om u te woord te staan.

   We zijn goed bereikbaar, zowel telefonisch als per mail. Wij helpen u graag.

   Afspraak maken
   Bel 0345 - 54 94 33
   Onze kwaliteit wordt bevestigd door onze kwaliteitskeurmerken:
   Rietdekkersbedrijf - kwaliteitskeurmerken

   Rietdekkersbedrijf referenties

   Klanttevredenheid gemiddeld een 9,3 op basis van 144 afgeronde projecten
   Filter projecten
   Rietdekken
   Houtbouw

   Duidelijk en transparant rietdekkersbedrijf

   Vakmanschap is niet de enige reden waarom onze klanten ons waarderen. Naast het eindresultaat telt ook het gehele proces. Van begin tot eind streven we dan ook naar duidelijkheid voor u. In onze communicatie, ontwerpen en in ons werk. Om u een voorbeeld te geven: Onze offertes beslaan meestal 4 tot 6 pagina’s.

   Waarom?
   Zo weet u precies waar u geld naar toe gaat. Elke post staat afzonderlijk omschreven. Van steigerkosten tot het verwijderen van oud riet. Wij zijn een volledig transparant rietdekkersbedrijf.
   Meer informatie
   Bel 0345 - 54 94 33

   Standaard bij de werkwijze van Den Hartog Riet

   • Eigen afvalcontainer
   • Gescheiden afvoeren van afval
   • Eigen eetvoorziening (vaak ook toiletvoorziening)
   • Bouwen van degelijke steiger, die voldoet aan geldende
    veiligheidseisen
   • Vlotte doorloopsnelheid van het werk
   • Zeer hoog kwaliteitsbesef (dak onderzeilen bij neerslag)
   • Vakkundige en nette rietdekkers
   • Bezemschone oplevering en afvoer van al het afval

   Kwaliteit

   De kwaliteit en levensduur van een rieten dak zijn afhankelijk van de gebruikte materialen en de uitvoering van de rietdekwerkzaamheden.

   Rietdekkersbedrijf - Over ons den Hartog Riet

   Kwaliteit riet

   Op het natuurlijke groeiproces van het riet heeft niemand invloed. Hoe lang en hoe dik het nieuwe riet wordt en wat de dichtheid is op het veld zijn elementen in dat natuurlijke groeiproces. Toch zijn er aspecten aan te wijzen waar de mens wel invloed op heeft. De volgende factoren hebben een positieve uitwerking op de kwaliteit:
   • Het riet moet in de wintermaanden worden geoogst
   • Het riet moet zo dicht mogelijk bij de grond worden afgesneden
   • Bij het verwerken moet het ontdaan worden van ‘vuil’
   • Het moet geoogst zijn in gematigde streken en gegroeid zijn met de voeten in zoet, arm water.


   Rietdekkersbedrijf - Vakkundigheid rietdekker

   Vakkundigheid rietdekker

   De vakkundigheid van het rietdekkersbedrijf is minstens zo belangrijk als de kwaliteit van het riet. Een vakkundige rietdekker weet dat elk dak zijn eigen eisen stelt. Dit betekent dat de rietdekker een scherp oog moet hebben voor het selecteren van het juiste riet. Zodat de juiste bos riet op de juiste plaats komt. Daarbij is een ruime sortering essentieel. Bij het rietdekken moet hij erop letten dat het dak ‘op spanning’ blijft en dat het een goede slijtlaag krijgt.

   Ons rietdekkersbedrijf bestaat uit gediplomeerde vakbekwame rietdekkers, die met passie hun werk uitvoeren. Dit zorgt voor kwalitatief hoogwaardige nieuwe rieten daken.

   Den Hartog Riet is lid van de vakfederatie rietdekkers.


   Rietdekkersbedrijf - Inspiratiecentrum
   Inspiratiecentrum
   Den Hartog Riet
   Bekijk het inspiratiecentrum

   Tot een levensduur van wel 30 jaar

   Door het selecteren van hoogwaardig riet en vakkundige plaatsing gaat uw rieten dak tot wel 30 jaar mee. Wij bieden maar liefst 10 jaar garantie. Zo verzekeren wij u langdurig te kunnen genieten van het dak.

   Eventuele schade repareren wij snel en vakkundig. Zo voorkomen we verdere problemen. Er staat een apart serviceteam beschikbaar voor de kleinere reparaties en onderhoud.

   Heeft u nog andere wensen in gedachte? We bespreken graag de mogelijkheden.

   Unieke details en mogelijkheden

   Wilt u unieke elementen aan het rieten dak toevoegen? Bijvoorbeeld een jaartal of stijlvolle rand? Dat kan! Ook kunnen wij een ingedekt dakkapel in het riet realiseren.

   Als meedenkend rietdekkersbedrijf maken we het dak geheel naar uw wensen. Wij kijken ernaar uit om over uw ideeën te horen.

   Rietdekkersbedrijf - Voordelen riet

   De voordelen van riet

   Termen die vaak bij riet naar boven komen zijn: ‘gevaarlijk’ en ‘duur’. Echter is dit tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Ook riet heeft de laatste jaren vele ontwikkelingen ondergaan. Wij lichten dit graag toe.

   Naast dat een rieten dak een warme, natuurlijke uitstraling heeft is het ook een energiebesparende dakbedekking vorm. Riet heeft namelijk een goede isolerende werking. Oftewel in de winter blijft de warmte goed binnen en in de zomer blijft het koel in huis. Daarnaast kunnen wij als rietdekkersbedrijf ook nog aanvullend uw dak isoleren.

   Het brandgevaar wordt weggenomen door gebruik te maken van brandwerende schroefdaken. Doordat deze onder het riet liggen en geen lucht doorlaten zal een brand nooit naar binnen slaan. Daarnaast is de kans op brand ook heel klein omdat het riet geen zuurstof doorlaat.

   Twijfel dus niet en laat uw dak (opnieuw) bedekken met riet. Den Hartog Riet gaat graag voor u aan de slag.

   Afspraak maken
   Bel 0345 - 54 94 33

   Veel gestelde vragen rietdekkersbedrijf

   Klik op een vraag voor het antwoord. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u contact opnemen met ons via 0345 - 54 94 33 (bereikbaar van 08:30 - 18:00 uur) of via info@hartogriet.nl (reactie binnen één werkdag).
   Is riet duurzaam?
   Een rieten dak is een duurzame vorm van dakbedekking. Het natuurproduct riet is een hernieuwbare grondstof. Het riet wordt elk jaar in de winterperiode geoogst, waarna er in het voorjaar weer nieuw riet begint te groeien. De rietvelden hoeven niet bemest of bespoten te worden, riet is dus puur natuur! Ook heeft riet een zeer goede isolatiewaarde. Enkel het riet op een gesloten onderconstructie levert al een isolatiewaarde van R=4.0m2k/w op.
   Wat maakt riet geliefd als dakbedekking?
   Riet heeft een rustgevende en warme uitstraling. Een woning die bedekt was met dakpannen en nu voorzien wordt van riet, zal een ware metamorfose ondergaan. Daarnaast gaat de isolatiewaarde van het dak met sprongen omhoog. Het is zeer isolerend: in de winter blijft de warmte goed binnen en in de zomer juist buiten.

   Tegenwoordig is riet ook niet meer brandgevaarlijk. Het brandgevaar wordt weggenomen door een brandwerend schroefdak. Dit ligt onder het riet en laat geen lucht door, zodat brand nooit naar binnen kan slaan. Doordat het riet geen zuurstof doorlaat, is de kans op brand ook heel klein.
   Hoe wordt een rieten dak gelegd?
   Rietdekken gebeurt altijd van onder naar boven. De eerste laag riet wordt op het houtwerk gelegd en vervolgens vastgezet met gegalvaniseerd en rvs draad. Daar gaat de volgende laag riet overheen en ook deze wordt weer vastgezet. Dit gebeurt telkens in afstanden van 30 centimeter per laag. De dikte van het rietpakket is bij Den Hartog Riet circa 30 centimeter aan de onderzijde en 27 centimeter aan de bovenzijde.
   Hoelang duurt rietdekken?
   Rietdekken is arbeidsintensief: een ervaren rietdekker heeft ongeveer 75 minuten per vierkante meter nodig om een gemiddeld rieten dak te kunnen maken. Wij werken veelal in teams van 3 personen en werken daarbij efficiënt en nauwkeurig. Toch duurt het vaak zo’n 3 weken voordat een klus klaar is. Het is wel zo dat we altijd de klus afmaken waar we mee bezig zijn en niet tussendoor een andere klus oppakken. Is een dak erg groot, dan zullen we opschalen met een extra team om de doorlooptijd niet te lang te laten worden.
   Hoe vaak moet je een rieten dak vervangen?
   Een dak van goede kwaliteit gaat minimaal 25 jaar mee, maar kan ook 30 jaar of langer meegaan. Het belangrijkste aspect voor de levensduur is de hellingshoek: hoe steiler het dak, hoe beter de afwatering van hemelwater. Dat leidt tot een langzamer slijtproces van het dak, wat uiteindelijk de levensduur verlengt. Ook is de ligging van het dak bepalend voor de levensduur. Wanneer een woning tussen de bomen staat, gaat het rieten dak korter mee dan wanneer een dak dat helemaal vrij ligt en waar zon en wind goed bij kunnen zodat het riet snel droogt.

   Daarnaast speelt regelmatig onderhoud een rol. Het dak schoonhouden van algen- en mosgroei is hierin de belangrijkste factor. Daarom raden wij aan om het dak regelmatig te laten controleren en inspuiten tegen deze algen- en mosgroei. Dit staat nader beschreven in het serviceplan dat wij u na afloop van de werkzaamheden bieden. Als rietdekkersbedrijf onderhouden we ook graag uw dak.
   Hoe duur is een rieten dak?
   De kosten van een rieten dak per vierkante meter zijn afhankelijk van een aantal factoren:
   • De bereikbaarheid van uw dak.
   • De oppervlakte, ofwel het aantal vierkante meters van uw rieten dak.
   • Het aantal dakramen en dakkapellen.
   • De huidige dakbedekking: ligt er bijvoorbeeld al riet of heeft u een pannendak?
   Hierdoor is het lastig om u een vaste prijs te geven, maar een goede indicatie is circa € 160,- exclusief BTW per vierkante meter. Hierbij zijn de kosten van steigers bouwen en verwijderen en het afvoeren van riet inbegrepen. Wilt u toch een specifieke prijs weten? Neem dan gerust contact met ons op en wij maken vrijblijvend een begroting.

   Als wij foto’s van de woning en het dak hebben en de buitenmaten van de woning, kunnen wij al vrij nauwkeurig een richtprijs noemen. Maar we komen ook graag langs om het ter plaatse in te meten en u een advies te geven. Dit doen we gratis en op afspraak.
   Wanneer is jullie inspiratiecentrum geopend?
   Het inspiratiecentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 t/m 17.00. Het bezoeken van dit inspiratiecentrum kan op afspraak, zodat wij zeker weten dat er iemand beschikbaar is die u persoonlijk kan rondleiden.
   Werken jullie met een vast team?
   Wanneer de werkzaamheden zijn voorbereid, wordt er een team gekozen dat deze werkzaamheden gaat uitvoeren. Dit team bestaat meestal uit drie vakbekwame rietdekkers. In de teams wordt nauwelijks geschoven, waardoor de rietdekkers goed op elkaar zijn ingespeeld en de samenwerking vlot verloopt.
   Hoeveel wachttijd is er meestal?
   Wij streven ernaar om kleine reparaties en vogelschades binnen 2 weken te repareren. Voor het plaatsen van een dakraam maken we binnen enkele weken tijd voor u. Wanneer er opdracht wordt gegeven voor het aanpakken van een geheel rieten dak is de wachttijd circa 6 maanden. Dit fluctueert echter per periode.
   Hoe gaan jullie ermee om als iets niet volgens planning gaat?
   Als iets niet volgens planning loopt, wordt de klant hier tijdig over geïnformeerd en wordt er samen naar een oplossing gezocht. Uiteraard wordt alles zo goed mogelijk voorbereid om deze situatie te voorkomen. Maar we staan erom bekend dat we heel flexibel zijn, dit is mogelijk doordat we altijd met meerdere teams werken. Loopt een project uit door bijvoorbeeld slechter weer, dan kunnen we indien noodzakelijk opschalen door een extra team in te zetten op uw project.
   Zorgen jullie voor eigen sanitair tijdens de werkzaamheden?
   Bij het uitvoeren van de werkzaamheden kunnen wij een portable toilet plaatsen. Het is echter aan de klant om hiervan gebruik te maken, of om zelf op de locatie van uitvoering een toilet beschikbaar te stellen.
   Hoe wordt de bouw opgeleverd bij afronding?
   In de laatste fase van de uitvoering wordt de bouw opgeruimd. Dit houdt in dat het dak wordt schoongeveegd, de steigers worden opgeruimd en het terrein bezemschoon wordt gemaakt. Uiteraard zal er ook een moment van reflectie zijn of alles naar wens is gegaan en of er zaken zijn die graag anders worden gezien. Indien van toepassing, wordt dit naar mogelijkheid en wens aangepast. En wilt u dat het dakraam of het raam van de dakkapel wordt gezeemd? Wij doen het graag voor u!
   Help, paddenstoelen op mijn rieten dak!
   In de maand oktober krijgen we vaak de vraag: Er groeien paddenstoelen op mijn rieten dak, kan dit kwaad?

   Nou, we zien het liever niet, maar echt kwaad kan het niet. Bij echt jonge daken van minder dan 5 jaar komen we het eigenlijk niet tegen, maar verder kan het bij alle daken voorkomen. Wel is het zo dat het voornamelijk aan de noord-, noordoost- of oostkant van het dak optreedt. Dit komt doordat deze delen van het dak van de herfst tot het voorjaar vochtig blijven. Ook het veranderende klimaat speelt een rol. Doordat de temperaturen hoger worden en we bijna geen vorst meer hebben, zijn dit ideale omstandigheden voor de paddenstoel. Na een stevige nachtvorst zullen de paddenstoelen veelal verdwijnen. Om vervolgens het jaar erop weer tevoorschijn te komen. Vaak is het wel zo dat bij schone daken er minder groei van paddenstoelen gevonden wordt.

   Kan er preventief wat gedaan worden? Alleen het dak zo schoon mogelijk houden. Als eerste kan dit door het inspuiten van het dak tegen algen- en mosgroei, waardoor de toplaag schoner blijft. Maar hiermee is het echt niet altijd te voorkomen. (Het wil dus ook niet zeggen dat het inspuiten niet helpt, want zonder het inspuiten tegen algen en mos zal het waarschijnlijk nog veel meer groei van paddenstoelen zijn). Als tweede door op tijd onderhoud laten uitvoeren waarbij de zacht toplaag verwijderd wordt, want juist de zachte toplaag houdt meer vocht vast.

   Geeft het dan geen schade? Nee, dit hoeft niet. Vaak zit de paddenstoel alleen in de toplaag van het riet. Bij riet van een matiger kwaliteit zit het soms wat dieper, maar daar waar het riet droger is, zul je geen sporen van de paddenstoel meer vinden.
   Vlekken in het dak?
   Een rieten dak kan in de loop der tijd vlekkerig gaan ogen of pleksgewijs gaan verkleuren. Dit duidt doorgaans op zacht riet, dat meer vocht opneemt en sneller groen wordt. Den Hartog Riet gebruikt daarom uitsluitend riet van een eerste kwaliteit, waardoor de kans op dergelijke verkleuringen tot het minimum beperkt blijft.

   Sponsoring

   Wij als rietdekkersbedrijf zorgen in samenwerking met Woord en Daad dat 5 kinderen in Ethiopië naar school kunnen gaan. Dit doen we samen met een lokale partnerorganisatie die sponsorkinderen voorbereidt op een plek in de maatschappij. Fatao Nebie, één van de gesponsorde kinderen: “Ik heb eigenlijk geen woorden die uitdrukken hoeveel dit alles voor mij en mijn familie betekent”
   Rietdekkersbedrijf - het verhaal van een gesponsord kind

   De mogelijkheden voor uw woning of buitenverblijf bespreken? Graag!

   Bel 0345 - 54 94 33
   Maak een afspraak