Kunstriet

Stuur een bericht

Afspraak maken

Kunstriet

Breed toepasbaar

Een duurzaam kunststof riet voor een nostalgische en natuurlijke uitstraling: NovaRiet en Patentriet zijn de grootste innovaties in de markt van ambachtelijke bouwmaterialen.

NovaRiet en Patentriet zijn voor de rietdekkers van Den Hartog Riet de ideale verwerkingsmaterialen met de sfeervolle uitstraling van natuurriet, daar waar natuurriet niet toepasbaar is.
Beide soorten zijn onderhoudsarm, niet brandgevaarlijk en het belangrijkste voordeel is dat ze toepasbaar zijn op hellingshoeken die te plat zijn voor natuurriet.

De rietschoven van NovaRiet hebben de structuur, kleur en uitstraling van natuurlijk riet. Het kunststof NovaRiet bestaat uit echte stengels en is daardoor bijna niet van het natuurproduct te onderscheiden. Doordat dit kunststofproduct niet onderhevig is aan weersinvloeden blijven de kleurtonen perfect in balans en ontstaat een natuurlijk kleurverloop dat niet van echt te onderscheiden is. Patentriet wordt aangebracht in zogenaamde shingels. Dit gebeurt laag voor laag. Daarnaast gelden dezelfde voordelen als die van NovaRiet.

Duurzame oplossing

Heeft u een woning met een pannendak en heeft u altijd al een rietendak willen hebben, maar is de hellingshoek te gering? Dan kunt u uw droomwens realiseren door het dak te laten dekken met NovaRiet of Patentriet. Den Hartog Riet kan alles voor u compleet en vakkundig verzorgen: van de vergunningaanvraag, het aanpassen van de onderconstructie, indien gewenst de onderconstructie isoleren tot en met de perfecte oplevering van uw droomdak.

Wilt u een dak van Novariet of Patentriet van dicht bij zien? Neem dan contact met ons op voor een bezoek aan ons bedrijf. Wij hebben hier een dak opgedekt met NovaRiet, Patentriet en ook met natuurriet zodat u perfect de overeenkomsten maar ook de verschillen kunt zien.

Afspraak maken
Bel 0345 - 54 94 33

Veelgestelde vragen

Klik op een categorie om een antwoord te vinden op uw vragen. Mocht u daarna toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 0345 - 54 94 33 (bereikbaar van 08:30 - 18:00 uur) of via info@hartogriet.nl (reactie binnen een werkdag).
  • Onderconstructie
  • De hellingshoek
  • Isolatie
  • Ramen
  • Waterafvoer
  • Vergunning

Onderconstructie

Is er een andere onderconstructie nodig?
Ja, riet kent een andere onderconstructie dan pannen. Het rietpakket wordt namelijk vastgemaakt op een brandveilig isolatiepaneel of schroefplaat.
Is riet brandgevaarlijk?
Riet is niet zo brandbaar als menigeen denkt. Door de brandwerende, gesloten onderconstructie krijgt vuur van buitenaf niet de gelegenheid om zuurstof aan te trekken van onder het rietpakket. De zuigende werking is niet meer mogelijk waardoor een naar binnenslaande brand geen kans krijgt.

Hellingshoek

Moet riet onder een bepaalde hoek aangebracht worden?
De minimale hellingshoek (de schuinte van het dakvlak) voor een rieten dak moet liggen op 40 graden. Dit mag minder zijn bij de dakvlakken van een dakkapel. Hoe steiler het dak, hoe beter. Dan kan het regenwater beter weg en dat bevordert de levensduur.

Isolatie

Hoe hoog is de isolatiewaarde van riet?
De isolatiewaarde bij een rieten dak is vele malen hoger dan bij een pannendak. Wij kunnen bij het vervangen van de kap extra aandacht besteden aan de isolatie. De investering in extra isolatie is meestal in enkele jaren alweer terugverdiend door lagere stookkosten. Wij adviseren u er graag over.

Ramen

Kunnen jullie ook ramen maken in een rieten dak?
Wij kunnen al uw wensen omtrent diverse timmerwerkzaamheden realiseren en dus ook meteen een dakraam of dakkapel in uw rieten dak plaatsen. Een mooie gelegenheid om meteen meer licht in uw huis te creƫren. Wij bespreken graag de vele mogelijkheden met u.

Waterafvoer

Hoe zit het bij een rieten dak met de waterafvoer?
Een rieten dak heeft doorgaans geen goot wat een pannendak wel heeft. Meestal wordt er bij een rieten dak gewerkt met een grindbak langs de gevels waarin het water gemakkelijk wegzakt.
Boven deuren en terrassen monteren wij speciale goten.

Vergunning

Moet ik een vergunning aanvragen voor een rieten dak?
In Nederland moeten alle wijzigingen die u aan de buitenkant van uw woning wilt doorvoeren overlegd worden met de gemeente. U moet uw gemeente op de hoogte stellen van het plaatsen van een rieten dak.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Kunstriet referenties


Afgeronde projecten
9,5
Klanttevredenheid

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel 0345 - 54 94 33
Stuur een bericht