Eiken bijgebouw - Den Hartog Riet

Stuur een bericht

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
   Upload indien relevant foto's van uw dak

  Stuur een bericht

  • Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Upload jouw CV

   Afspraak maken

   • Liever telefonisch? Bel 0345-549433
   • Gewenste datum en tijd

   • Contactgegevens

   Eikenhouten bijgebouw

   De tuin is een heerlijke plek om in te vertoeven. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Zeker met een eikenhouten bijgebouw. Geniet van het echte buitenleven in uw volledig naar wens ontworpen tuinkamer, buitenkeuken, veranda of poolhouse gastenverblijf.

   Bijkomen in uw eikenhouten buitenhuis

   Natuurlijk bent u graag in uw huis, maar niets is fijner dan buiten zijn. Gezellig met vrienden en familie koken, eten of gewoon samenzijn.

   Helaas moet u altijd wachten op een mooie, zomerse dag. Of toch niet?

   Een extra buitenruimte biedt u de mogelijkheid om het hele jaar door te genieten van uw tuin en het buitenleven. Bijvoorbeeld in een eigen overkapte buitenkeuken, een sfeervolle verwarmde tuinkamer of eiken terrasoverkapping.

   Ultieme luxe voor de echte buitenmens. Geniet van de mooie natuurlijke omgeving bij u thuis.

   Afspraak maken
   Bel 0345 - 54 94 33

   Elementen eikenhouten bijgebouw

   Eiken hout

   Eikenhout is geliefd om zijn grove vlammen en spiegels.

   Behalve voor interieur werd het vroeger ook toegepast in de scheepsbouw. Eiken kan namelijk voor buitentoepassingen gebruikt worden. Ook in huizen kan je vaak eiken balken tegen komen. Vanwege de sterkte, uitstraling en vochtbestendigheid is eiken een goede houtkeus voor constructies.

   Eiken hout heeft eigenaardige eigenschappen, zo ontstaan er veelal blauw zwarte vlekken als eiken hout in contact komt met ijzer in combinatie met vocht / regen. De vlekken zijn niet schadelijk en horen bij eikenhout. De vlekken ontstaan door looizuur wat in het eiken aanwezig is, het looizuur is een natuurlijk afweersysteem wat zich bevindt in de bast van de eik, het dient ter bescherming tegen insectenvraat. Er zijn middelen om deze vlekken nagenoeg te verwijderen, tevens kan er gekozen worden om een eiken constructie te laten stralen, borstelen etc. Deze behandelingen zorgen ervoor dat het hout egaler wordt in de uitstraling, echter eiken hout is ook onbehandeld een mooi, warm en sterk houtsoort.

   Eiken constructies zullen na de plaatsing, krimpen, torderen of krom trekken. Hierdoor kunnen verbindingen wat open gaan staan, of kan er wat onderling maatverschil ontstaan in de balken. Dit zijn eigenschappen van eiken hout welke niet schadelijk zijn.

   Kortom, eiken hout is een erg mooi en sterk houtsoort met een eigen karakter.
   Wij werken met plezier met eiken en adviseren u graag.

   Eikenhouten bijgebouw - Metalen deur

   Metalen ramen en deuren

   Dit materiaal kan voor zeer veel doeleinden gebruikt worden.

   Er kan gekozen worden voor staal maar ook aluminium behoort tot de mogelijkheden, aluminium is lichter en minder geschikt voor constructies. Staal is zwaar en wordt gebruikt voor constructieve toepassingen in de bouw.

   Het is bij ons mogelijk om uw eiken bijgebouw te laten voorzien van stalen of aluminium elementen. Er kunnen bijvoorbeeld stalen ramen en deuren toegepast worden, dit kan zelfs met thermische onderbreking, dus stalen raamwerken met isolerend vermogen. Aluminium puien behoren ook tot de mogelijkheden, de ramen en deuren zijn onderhoudsvriendelijk, slank en eigentijds. Schuivende en draaiende panelen kunnen we eveneens toepassen zodat u bij mooi weer uw glazen pui weg kunt schuiven en nog meer van het buitenleven kunt genieten.

   De voordelen van staal en aluminium ramen en deuren zijn dat deze slanker uitgevoerd kunnen worden als houten ramen en deuren. Wij werken samen met partners die veel ervaring hebben in staal en aluminium, we adviseren u graag.

   Riet of pannendak

   Wilt u een rieten dak op uw bijgebouw? Of toch liever dakpannen? Beide opties zijn mogelijk.

   We adviseren u graag over de best passende keuze voor u. We hebben ervaren rietdekkers in dienst, die uw dak kunnen voorzien van een prachtig rieten dak.

   We realiseren het eiken bijgebouw geheel naar wens.

   Eikenhouten bijgebouw - Vloer

   Gietvloer

   Een gietvloer is puur maatwerk. De vloer wordt ter plekke gegoten en zorgt voor een strak eindresultaat. Een gietvloer gecombineerd met een eiken constructie en slanke ramen en deuren past goed bij elkaar.

   Een gietvloer is een goede warmtegeleider, dus het is een goede optie wanneer u vloerverwarming wilt toepassen. De vloer heeft slijtvaste eigenschappen, vloeistofafstotend en erg makkelijk in het onderhoud.

   De gietvloeren worden gemaakt met materiaal van hoge kwaliteiten om ervoor te zorgen dat de vloeren jaren meegaan. Wij werken alleen met betrouwbare leveranciers om u van een vloer te voorzien waar u jaren van kunt genieten. De vloeren zijn goed belastbaar en verkleuren niet.

   Wand en gevel afwerking

   Voor de (binnen) wandafwerking zijn er veel mogelijkheden, er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een strakke uitstraling, of een warme robuuste uitstraling, een combinatie kan ook erg mooi zijn.

   De materialen welke hiervoor gebruikt kunnen worden zijn erg verschillend, denk bijvoorbeeld aan:

   > Stucwerk
   > Hout
   > Steen
   > Riet

   Wij adviseren u graag zodat we met elkaar tot een passend ontwerp kunnen komen wat zowel binnen als buiten karakter heeft.

   Afspraak maken
   Bel 0345 - 54 94 33

   Veel gestelde vragen eikenhouten bijgebouw

   Klik op een vraag voor het antwoord. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u contact opnemen met ons via 0345 - 54 94 33 (bereikbaar van 08:30 - 18:00 uur) of via info@hartogriet.nl (reactie binnen één werkdag).
   Voor welke toepassingen kan een eiken bijgebouw dienen?
   Bij een eiken bijgebouw wordt over het algemeen gedacht aan een tuinhuis. Echter, bestaan er meerdere toepassingen voor een eiken bijgebouw. Zo kan een eiken bijgebouw ook dienen als garage, gastenverblijf, tuinkamer en poolhouse.
   Heb ik een vergunning nodig?
   Voor het plaatsen van een bijgebouw is een vergunning niet altijd nodig. Wij zoeken voor uit of u een vergunning nodig heeft. Dit doen we nog voor we een ontwerp maken. Onze experts kijken dan direct wat de ruimte is in het bestemmingsplan van de gemeente.
   Wat kost een eikenhouten bijgebouw?
   Dat is helemaal afhankelijk van uw wensen. Een eiken bijgebouw kunnen we opleveren compleet met open haard, glazen schuifwanden en exclusieve vloerafwerkingen. Om de prijs van uw eiken bijgebouw te bepalen, doorlopen we samen het volgende stappenplan:

   Stap 1: Gratis adviesgesprek bij u op locatie of in ons inspiratiecentrum.

   Stap 2: Na het adviesgesprek ontvangt u een richtprijs en een eerste, simpele schets van uw bijgebouw.

   Stap 3: Heeft u er een goed gevoel bij? Dan maken we een 3D-ontwerp. Tegen een relatief kleine vergoeding ontwerpen we uw unieke buitenverblijf in 3D met daarbij een uitgebreide offerte.

   Interesse? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een adviesgesprek op maat!
   Maken jullie een vrijblijvend ontwerp?
   Wij hanteren een unieke werkwijze. We nemen uitgebreid de tijd voor een plan en leveren maatwerk in de vorm van een 3D-ontwerp met een bijpassende gespecificeerde offerte. Daarvoor betaalt u een relatief kleine vergoeding waar. Het ontwerp(plan) wordt uw eigendom, ook als u besluit om niet met ons in zee te gaan.
   Voor we aan een 3D-ontwerp beginnen, komen we wel vrijblijvend bij u langs voor advies en een eerste schets. Op basis daarvan geven we u een richtprijs voor het gewenste bijgebouw en het daarbij behorende ontwerp. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.
   Kan ik het ontwerp zelf bepalen?
   U heeft veel keuzevrijheid in het bepalen van het uiteindelijke ontwerp. Natuurlijk denken wij graag met u mee om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.
   Kan ik een eikenhouten bijgebouw op locatie bekijken?
   Jazeker, we hebben een eigen inspiratieruimte in Leerbroek. Hier kunt u een eiken constructie en een diversiteit aan exclusieve bouwmaterialen bekijken. Ook bieden we de mogelijkheid een recent opgeleverde tuinkamer in de omgeving te bekijken.
   Moet een eiken bijgebouw goed geïsoleerd worden?
   Dit is afhankelijk van de toepassing van uw eiken bijgebouw. Vaak wordt een eiken bijgebouw geïsoleerd om de ruimte vorstvrij te houden of warmte vast te houden. Wij maken de bijgebouwen van eiken hout, wat van nature al een betere isolerende werking heeft dan metselwerk. Voor uitgebreid advies over de isolatie van uw bijgebouw kunt u gerust contact met ons opnemen.
   Welk onderhoud heeft een bijgebouw nodig?
   De locatie van het bijgebouw en de gebruikte materialen bepalen de mate van onderhoud. We streven er altijd naar uw bijgebouw zo onderhoudsarm mogelijk op te leveren. Uiteraard krijgt u van ons onderhoudsadvies bij oplevering.
   Wat voor fundering wordt er gebruikt?
   Het type fundering verschilt per bijgebouw en per locatie. We bepalen de juiste fundering voor uw bijgebouw aan de hand van:
   • de grondslag;
   • de locatie/omgeving;
   • het gewicht en de vorm van het gebouw.
   Welke voordelen biedt eiken hout voor een bijgebouw?
   Eiken hout biedt een aantal voordelen. Zo is de uitstraling van eiken hout uniek en stijlvol. Een eiken bijgebouw zorgt voor extra charme in uw tuin. Daarnaast is eiken hout een harde en sterke houtsoort. Dit zorgt ervoor dat uw bijgebouw betrouwbaar is en niet snel zal vergaan.
   Is eiken hout nu echt beter dan Douglas hout?
   Gemiddeld gaat eiken hout inderdaad langer mee dan Douglas hout. Eiken valt namelijk in duurzaamheidsklasse 2 en Douglas in klasse 3. Er zijn echter nog andere factoren die een rol spelen, zoals de manier waarop het hout behandeld wordt en de wijze waarop het gebruikt wordt.
   Kunnen jullie ook glazen (schuif)wanden leveren?
   Ja, u kunt bij ons terecht voor glazen (schuif)wanden. We bieden verschillende systemen van hoge kwaliteit. Deze kunt u bekijken in onze inspiratieruimte.

   Kwalitatieve opslagruimte, carport of hobbykamer

   Eikenhouten bijgebouwen bouwen we niet alleen voor het buitenleven. Het kan ook heel praktisch zijn om een extra opslagruimte of hobbykamer in uw tuin te hebben. Of een carport wanneer u uw auto voortaan overdekt wilt parkeren op uw eigen terrein.

   Uiteraard moet ook een bijgebouw in stijl zijn, zodat het niet uit de toon valt bij uw woning.

   Daar helpen we u graag bij. De timmerlieden van ons rietdekkersbedrijf zijn ervaren vakmensen die uw wensen uit laten komen. Met materialen van de beste kwaliteit.

   Zo kunt u een leven lang genieten van een luxe, eikenhouten bijgebouw. Geheel op maat gemaakt.

   Eikenhouten bijgebouw - 3D ontwerp

   Een ontwerp op maat in 3D uitgevoerd

   Waarschijnlijk heeft u al een droombeeld van uw nieuwe bijgebouw. U heeft inspiratie opgedaan op Pinterest, een model gezien op onze site of al een eigen schets gemaakt.

   Wij komen graag vrijblijvend bij u op bezoek om uw wensen te bespreken. We kijken samen naar de plek waar de overkapping of tuinkamer moet komen. Waarin we rekening houden met onder meer de afmetingen, hout- en steenkeuze, gewenste ramen en deuren en andere afwerkingen.

   We proberen vaak de volgende werkdag al een richtprijs aan u af te geven. Heeft u er een goed gevoel bij? Dan maken we een 3D-ontwerp.

   Uniek. Niet alleen omdat de meeste partijen enkel met schetsen werken, maar ook omdat u eigenaar wordt van de tekening. U betaalt ons een relatief kleine vergoeding en bent in het bezit van het 3D-ontwerp. Ook als u besluit om niet met ons in zee te gaan.

   Een 3D-tekening brengt eikenhouten gebouwen pas echt tot leven.

   Alleen het beste van het beste voor uw eiken bijgebouw

   De meeste van onze bijgebouwen zijn gemaakt van eiken hout. Topkwaliteit dat generaties meegaat. Mocht u liever iets anders willen, dan zijn Douglas of Larix hout prima alternatieven. Ook van dit hout maken wij mooie, kwalitatieve bijgebouwen.

   Gaat u voor echte luxe? Dan kunt u het dak van het buitenhuis of de overkapping laten bedekken met riet. We hebben niet alleen gespecialiseerde timmermannen, maar ook ervaren rietdekkers in dienst. Dakpannen zijn uiteraard ook een prima optie voor uw bijgebouw.

   Eikenhouten bijgebouw - Team

   Een vast team

   Welke houtsoort of afwerkingen u ook kiest, wij maken een bijgebouw altijd met onze eigen vakmensen. Daardoor kunnen wij uw bijgebouw in relatief korte tijd opleveren. Onze deskundigen zetten als eerst een sterk eiken frame neer, waarna ze doorgaan met de gewenste afwerking van uw bijgebouw.

   We streven altijd naar de hoogte kwaliteit. Zo borstelen we het eiken hout van uw bijgebouw, zodat het geen vlekken meer geeft. Daarnaast controleren we het riet voor uw dak scherp en werken alleen met de beste materialen en gediplomeerde ambachtslieden.

   Perfectie tot in detail, dat is ons doel. Als rietdekker gaan wij graag voor u aan de slag.

   Laat u vandaag nog inspireren

   Bekijk onze verschillende type bijgebouwen. Of maak vandaag nog een afspraak, zodat wij uw ideale buitenhuis of overkapping kunnen ontwerpen. Bij bieden namelijk ook bijgebouwen op maat aan.

   Afspraak maken
   Bel 0345 - 54 94 33

   Zie, voel en ervaar in ons inspiratiecentrum

   In ons inspiratiecentrum brengen we uw buitenhuis of overkapping verder tot leven.

   Misschien heeft u een bepaalde hout- of steensoort in gedachten of twijfelt u nog tussen een rieten dak. Wij laten u alle afwerkingsvormen zien, voelen en beleven.

   Daarnaast kijkt onze expert samen met u digitaal en van alle mogelijke hoeken naar de 3D-tekening van het bijgebouw. Een goed moment om kritisch naar mogelijke verbeterpunten te zoeken.

   Daarna passen we het 3D-ontwerp kosteloos aan, zodat u precies ziet wat wij gaan bouwen. Nu weet u zeker dat het resultaat zal voldoen aan uw wensen en verwachtingen.

   Eikenhouten bijgebouw - inspiratiecentrum